Uvjeti korištenja i kupnje

Uvjeti korištenja i kupnje (u daljnjem tekstu Uvjeti)

Vlasnik, prodavatelj i nosioc svih prava na stranici www.majcicemoja.hr (u daljnjem tekstu Web stranica) je Uberfunky d.o.o., Goljak 46, 10000 Zagreb, OIB: 38978253033   IBAN: HR9423400091111201922  u daljnjem tekstu Prodavatelj.

Imajući u vidu da Prodavatelj želi da njegovi kupci, interesenti i posjetitelji tj. korisnici ove Web stranice imaju ugodno, sigurno i ponajviše lijepo iskustvo sa istom, te dakako da i kupovina ili naručivanje budu također jednako takva sigurna i ugodna iskustva, obveza je korisnika, kupaca/naručitelja i posjetitelja da ove Uvjete i pravila pročitaju i prihvate.
Prodavatelj potiče korisnike da redovito provjeravaju ove Uvjete jer se oni povremeno mogu mijenjati bez prethodne najave ili obavijesti o takvoj promjeni, te isto tako Prodavatelj neće snositi nikakvu odgovornost ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na Web stranici.

Korištenjem Web stranice za informiranje o ponudama i artiklima Prodavatelja, te za kupovinu i naručivanje istih obvezujete se prihvatiti i poštivati važeće Uvjete, uz obveznu provjeru prije svake kupnje. Prethodno samoj kupnji tj. narudžbi, kupac/naručitelj na Web stranici izjavljuje da je pročitao ove Uvjete te da ih prihvaća dok će kod potvrđivanja narudžbe isti biti dostavljeni kupcu/naručitelju kao sadržaj odnosno prilog e-mail poruci kojom se potvrđuje da je ugovor sklopljen.
Na sve slučajeve koji nisu definirani ovim Uvjetima, primjenjuju se zakoni Republike Hrvatske.

Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom svakog ugovora o kupoprodaji sklopljenog između Prodavatelja i kupca/naručitelja putem Web stranice.

Korisnikom Web stranice smatraju se sve osobe koje joj pristupaju i koriste je, dok su kupci/naručitelji oni korisnici koji putem Web stranice elektronski naruče ili kupe bilo koji proizvod iz ponude Prodavatelja.

Korištenje Web stranice odobrava se isključivo punoljetnim i poslovno sposobnim osobama. Uporaba i korištenje Web stranice djeci ili maloljetnim osobama nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Prodavatelj ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Prodavatelj će se uvijek truditi da fotografije proizvoda na Web stranici čim više odgovaraju stvarnom izgledu proizvoda, no ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Također, za moguće nenamjerne pogreške pri opisu proizvoda Prodavatelj ne odgovara.
Obzirom da se proizvodi koje Prodavatelj nudi putem Web stranice, najvećim dijelom izražuju ručno, moguća su manja odstupanja i razlike između pojedinih proizvoda prvenstveno u njihovim dimenzijama i izgledu.

Uvjeti kupnje

Registracija
Prilikom narudžbe kupac/naručitelj može birati hoće li kreirati korisnički račun. Kreiranje korisničkog računa je besplatno. Korisnik je odgovoran za sve radnje i narudžbe izvršene pod njegovim korisničkim imenom.
Kupac/naručitelj snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i narudžbe/kupovine.
Kupnju/narudžbu je moguće izvršiti i ako kupac/naručitelj nije registrirani korisnik.

Registracija na Web stranici omogućuje pohranu podataka koji će se pri narudžbi koristiti za kontakt, dostavu ili za oglasno/promidžbeno informiranje o proizvodima Prodavatelja, akcijama, popustima itd. Također, registracija kasnije omogućuje lakše i jednostavnije naručivanje.

Naručivanje
Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u “košaricu” klikom na oznaku “kupi”. U “košarici” se nalaze svi proizvodi koje je kupac/naručitelj odabrao za kupnju/narudžbu s naznakom cijene proizvoda, količine i cijene dostave.

Pritiskom na gumb “Naruči” kod prikaza svih proizvoda spremljenih u “košaricu” kupac/naručitelj mora unijeti podatke o kupcu/naručitelju (ime, prezime), adresu dostave i ostale potrebne podatke za ispunjenje narudžbe i dostavu, te potvrditi da je pročitao Uvjete i da se s njima slaže. Na taj način ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj obavijestiti kupca/naručitelja o činjenici sklapanja ugovora e-mail porukom koja predstavlja potvrdu narudžbe. Potvrda narudžbe sadržava informacije o narudžbi, adresi isporuke, načinu plaćanja, cijeni, kontakt-podacima Prodavatelja te druge podatke sukladno Zakonu.
Uz potvrdu narudžbe kupcu/naručitelju će biti dostavljeni i Uvjeti važeći u trenutku narudžbe. Prihvaćanjem ovih Uvjeta kupac/naručitelj daje izričitu suglasnost da mu se spomenuti dokument dostavi na navedeni način tj. elektroničkom poštom.

Nakon slanja potvrde o narudžbi kupac/naručitelj može mijenjati narudžbu ili podatke isključivo putem kontaktiranja na e-mail: info@majcicemoja.hr

U slučaju da Prodavatelj iz nekog razloga nije u mogućnosti isporučiti određeni proizvod u predviđenom roku, kupac/naručitelj će pismeno putem elektroničke pošte dobiti obavijest, po čijem primitku može otkazati narudžbu proizvoda ili eventualno prihvatiti novi rok isporuke.

Ukoliko kupac odluči otkazati narudžbu proizvoda, trgovac će kupcu vratiti uplaćen novac što je prije moguće, a najkasnije u roku od 7 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.

Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koji su uneseni prilikom narudžbe, kupac/naručitelj je dužan u čim skorijem roku obavijestiti Prodavatelja o nastalim promjenama putem e-mail adrese: info@majcicemoja.hr

Cijene
Sve cijene izražene su u Eurima sa uključenim PDVom.

Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe. Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Načini plaćanja
Kupac/naručitelj može naručeno Prodavatelju platiti na jedan od sljedećih načina:

 1. Plaćanje pouzećem
  Prilikom preuzimanja pošiljke dostavljaču se plaća cjelokupni iznos naznačen u računu uključujući i trošak dostave.
 2. Plaćanje internet bankarstvom
  Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke. Nakon uspješno poslane narudžbe, Prodavatelj će na e-mail adresu kupca/naručitelja poslati potvrdu narudžbe sa svim potrebnim podacima za plaćanje.
 3. Plaćanje općom uplatnicom
  Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte. Nakon uspješno poslane narudžbe, Prodavatelj će na e-mail adresu kupca/naručitelja poslati potvrdu narudžbe sa svim potrebnim podacima za plaćanje.
 4. Plaćanje karticama
  Visa, Mastercard, Maestro jednokratno
  Diners i Discover jednokratno, te obročno plaćanje Diners karticama do 6 rata za iznose veće od 66,36 €
  Mastercard i Visa karticama Zagrebačke banke do 6 rata za iznose veće od 66,36 €
  Visa Premium, Visa Inspire i Maestro karticama Privredne banke Zagreb do 6 rata za iznose veće od 66,36 €
  Maestro, Mastercard i Visa kartica Erste&Steiermärkische bank, Istarska kreditna banka, Jadranska banka, Kentbank, Kreditna banka Zagreb, Sberbank i Slatinska banka do 6 rata za iznose veće od 66,36 €

U slučaju da kupac/naručitelj robu odluči platiti uplatnicom ili internet bankarstvom, rok za uplatu je 72 sata od primitka potvrde narudžbe na email adresu.
Nakon proteka tog roka, narudžba postaje neobvezujuća za Prodavatelja te se narudžba briše iz sustava, odnosno smatra se otkazanom.

Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na računu Prodavatelja. Po primitku uplate, Prodavatelj naručenu robu šalje na željenu adresu unutar 12 radnih dana.

U slučaju plaćanja pouzećem, Prodavatelj će kupcu/naručitelju poslati pošiljku u roku od 12 dana od slanja potvrde o narudžbi na email adresu kupca/naručitelja.

U slučaju narudžbe koja se namjerava platiti pouzećem, Prodavatelj zadržava pravo kontaktirati kupca/naručitelja i provjeriti istinitost takve narudžbe kako bi se izbjegla zloporaba te s njom povezana šteta i troškovi. Također, ako kupac/naručitelj odluči platiti pouzećem, a zatim naručeno odbije preuzeti, Prodavatelj ima pravo tražiti od kupca/naručitelja nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

Dostava
Kupljenu/naručenu robu Prodavatelj šalje na željenu adresu preporučenom pošiljkom unutar 12 radnih dana od trenutka kada uplata bude vidljiva na računu.
U slučaju plaćanja pouzećem, Prodavatelj će kupcu/naručitelju poslati pošiljku u roku od 12 dana od slanja potvrde o narudžbi na email adresu kupca/naručitelja.

Trošak dostave biti će obračunat automatski prilikom narudžbe proizvoda, odnosno uključen u ukupan iznos.

Trošak dostave unutar Republike Hrvatske je 5,90 €. Za kupovinu u ukupnom iznosu koji je veći od 120 € – trošak dostave unutar teritorija Republike Hrvatske se ne naplaćuje.

Trošak dostave za inozemstvo ovisi o težini pošiljke i izračunava se na završetku narudžbe.

U slučaju neke promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca/naručitelja će o tome Prodavatelj odmah obavijestiti putem svoje službe za korisnike.

Reklamacije i zamjene
Prodavatelju je u interesu da njegovi kupci budu sretni, zato se uvijek trudi napraviti sve kako bi to u praksi zaista bilo tako, stoga se svaki proizvod pri izradi i pakiranju provjerava više puta.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka ipak oštećena u transportu, a takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke, kupac/naručitelj nije dužan preuzeti pošiljku.

Reklamacije vezane za pogrešnu isporuku pošiljke ili oštećenje, te zamjenu proizvoda Prodavatelj zaprima u roku od 14 dana od dana primitka pošiljke.

Ukoliko je riječ o oštećenju ili isporuci pogrešnog proizvoda, što se smatra pogreškom Prodavatelja, kupac/naručitelj će vratiti pošiljku preporučeno sa predmetnim proizvodom na trošak Prodavatelja. Prodavatelj će po primitku predmetnog proizvoda o svom trošku poslati ispravan proizvod.

Ukoliko je riječ o zamjeni proizvoda jer kupcu/naručitelju proizvod ne odgovara ili mu se ne sviđa, može ga zamjeniti ili vratiti u navedenom roku od 14 dana od dana preuzimanja uz predočenje originalnog računa, uz svu originalnu ambalažu, te neoštećenog i nekorištenog. Troškove povrata i dostave proizvoda snosi kupac/naručitelj, a šalje se preporučenom pošiljkom.

Jednostrani raskid ugovora
Kupac/naručitelj može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana od dana primitka proizvoda bez navođenja razloga. U tom slučaju, troškove povrata proizvoda kupac/naručitelj snosi sam. Proizvod se mora vratiti nekorišten i neoštećen, uz svu originalnu ambalažu.

Kupac/naručitelj u okviru ostvarivanja prava na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka od 14 dana nedvosmislenom izjavom poslanom preporučenom pošiljkom na adresu Uberfunky d.o.o., Goljak 46, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na info@majcicemoja.hr, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj mobitela/telefona i/ili adresu elektroničke pošte. Također, preporuka je da se u tom slučaju koristi obrazac za jednostrani raskid ugovora koji se može preuzeti na slijedećem linku: Obrazac_za_jednostrani_raskid_ugovora.docx

Kupac/naručitelj nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

 • ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
 • predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji i želji kupca/naručitelja ili koja je jasno prilagođena kupcu/naručitelju
 • ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave,

Zaštita osobnih podataka
Prodavatelj se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika te će sve podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. Prodavatelj će navedene podatke koristiti samo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga na Web stranici.

Registracijom na Web stranici kupac/naručitelj daje osobnu suglasnost za prikupljanje, korištenje, obradu i prenošenje svojih osobnih podataka potrebnih za korištenje Web stranice, uključujući (ali bez ograničavanja na):

 • suglasnost da Prodavatelj može sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i statistike, za potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za potrebe informiranja o isporuci, za potrebe dostave promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa korisnicima te unapređenja usluga. Prodavatelj navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite svojih ili interesa korisnika, te sprječavanja eventualnih zloporaba;
 • potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Prodavatelja koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika;
 • suglasnost da mu se Prodavatelj može obraćati pismenim putem, telefonski, SMS-om i/ili elektroničkom poštom, te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi;
 • davanje podataka trećim osobama potrebnim za izvršenje gore navedenih svrha

Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih korisnika, te se obvezuje s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim važećim propisima Republike Hrvatske. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je to pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Prodavatelja kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

U slučaju da korisnik/kupac ne želi da Prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, dužan je o navedenom obavijestiti Prodavatelja, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu: info@majcicemoja.hr.

Politika kolačića
Web stranica koristi kolačiće tzv. „cookies“ kako bi internetska trgovina mogla prepoznati i pamtiti korisnika i na taj način omogućiti realizaciju kupnje/narudžbe.

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi. Nastaju kad preglednik na korisničkom računalu učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku. Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega. Kolačići mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Web stranica Prodavatelja koristi se i kolačićima trećih strana, za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe Web stranice. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće. Navedeno korisnik može spriječiti blokiranjem kolačića u postavkama internetskog preglednika. Kako je svrha kolačića omogućivanje upotrebe i poboljšanje usluge internetskih stranica i njihovih procesa, korisnik treba  imati na umu da blokiranjem ili brisanjem kolačića može onemogućiti ili izmijeniti rad tih značajki.

Korisnička podrška
Ako je korisniku potreban bilo kakav savjet ili dodatna informacija vezana uz proizvod ili djelatnost Prodavatelja, može kontaktirati Prodavatelja putem e-pošte na info@majcicemoja.hr
Odgovor sa traženim informacijama će korisniku biti poslan u najbržem mogućem roku.

Pisani prigovori kupaca i sporovi
Ovi Uvjeti napisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske. Svoje pisane prigovore na proizvode ili usluge Prodavatelja kupci mogu poslati na adresu Prodavatelja: Uberfunky d.o.o., Lokvarska ulica 3, 10000 Zagreb, i to putem preporučene pošte ili elektronskom poštom na adresu: info@majicemoja.hr

Prodavatelj je dužan najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora na isti odgovoriti.

U slučaju spora između kupca/naručitelja i Prodavatelja, može se podnijeti prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. U takvom slučaju, nastojat će se problem riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

Sukladno uredbi br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća, postoji obveza trgovaca koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na svojim stranicama osiguraju elektronsku poveznicu s platformom za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem ove poveznice:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR

Službeni kontakti Prodavatelja:

Uberfunky d.o.o.
Goljak 46, 10000 Zagreb
email: info@majcicemoja.hr 

Intelektualno vlasništvo
Svi sadržaji objavljeni na Web stranici su zaštićeni i vlasništvo su Prodavatelja. To uključuje, ali ne ograničava se samo na tekstove, slike, grafička rješenja, logotipe, znakove, te sve one ostale sadržaje koji nisu ovdje navedeni, a dio su Web stranice.

Korištenjem Web stranice korisnici potvrđuju da su u cijelosti upoznati i suglasni s ovim Uvjetima.

Zatvori

Majčice Moja

suverene majice uz krajnje visoku nazočnost kvalitete za sve koji previše razmišljaju (od 2012.)

Zatvori

Prijava

Zatvori

Košarica (0)

Košarica je prazna Košarica je prazna.

Majčice Moja

suverene majice uz krajnje visoku nazočnost kvalitete za sve koji previše razmišljaju (od 2012.)